Om oss

om oss aug_13

 

Vd Tony Olofsson
Tony är som skidåkare, företagare och entreprenör ett välkänt ansikte i fjällvärlden. Son till legendaren Hasse Olofsson (Fjällvinden) föddes han in i den alpina skidvärlden och tillsammans med Stig Strand har Tony som företagare bidragit till Ski Hemavans placering på den internationella skidkartan. Utifrån den egna basen på Hemavans värdshus arrangerades alltifrån företagsevent till skräddarsydda jakt och fisketurer samt Heli-skiing. Tony har som helikopterguide (sedan premiären år 1974) ansvarat för över 2500 topplandningar, från Helags i söder, via Sytern och Kebnekaise, till Riksgränsen uppe i norr. Idag ligger Tonys fokus på Tärnabyheli!

Chefspilot Tord Olofsson
Tord har över 6000 flygtimmar som helikopterpilot och han var tidigare Lapplandsflygs representant och pilot i Tärnaby Hemavan. Precis som sin bror har han de lappländska bergen och naturen i blodet. Vid spakarna lämnar Tord ingenting åt slumpen. Hans professionalism och hans lugn uppskattas av alla han tar med i helikoptern. Tord Olofsson är certifierad för samtliga fjällrelaterade uppdrag. Vid sidan av flygning och familj så brinner Tord för jakt och fiske. Även här kommer hans lugn till pass, speciellt de dagar då det inte nappar direkt…

Helikopter
Bell Jet Ranger III; 5 sits inklusive pilot.
Tärnabyheli har strategiska samarbeten med helikopterbolag såväl nationellt som internationellt. Vår partner och tillståndshavare är Roslagens helikopterflyg, Norrtälje och för vår löpande service står Walthers flygservice, Umeå.

 

Helikopter